lunes, 30 de mayo de 2016

Les algues

Les algues

Aquest cap de setmana estava a León, i mentre navegava pel riu amb el meu kayak, vaig posar la vista un instant al fons del riu, hi havia algues, com és habitual a un riu, les algues semblaven sanes i ven verdes, així que vaig decidir informar sobre elles.


  • Què són les algues?

Les algues són éssers vius procariotes o eucariotes, poden ser unicel·lulars o pluricel·lulars i amb una nutrició fotoautòrtofa ,és a a dir, que fan la fotosínesti.
Són espécies que viuen a ambients aquàtics o molt humits, són d'un grup heterogeni, són del regne de les moneres,cianoprocariotes, són una mena de bacteris, però amb la diferencia que són més grans amb una paret cel·lular notable, i,  amb tilacoides.
Els tilacoides són sacs membranosos aplanats situats al citoplasma, la seva funció és transportar els pigments fotosintètics.
La seva reproducció és asexual, per bipartició. Aquestes algues poden viure en condicions temparamentals molt extremes, i solen viure en medis aquàtics dolços, però sovint, també en aigües marines.

  • Les algues eucariotes
Tenen una paret externa que els li dóna molta rigidesa, formada per cel·lulosa,però també d'altres substàncies, com ara els alginats, que es troben en les algues brunes, l'agar que es troba a les vermelles, carragenina a les vermelles i la sílice en les algues diatomees, dins hi ha els cloroplasts, formades per clorofil·les, ficocianina, ficoeritrina,carotens i xantofil·les.
Depenent de la variablitat morfològica, les algues poden ser unicel·lulars, amb  una vida lliure, o amb les cèl·lules organitzades, pluricel·lulars.


  • Ús de les algues

Les algues són aliments per les cultures orientals, els nostres països les fem servir per adobar els conreus i alimentar el bestiar. Contenen substàncies que es poden fer servir per espessir i establitzar diferents aliments, com per exemple, el iogurt i la melmelada. També es fa servir per la indústria farmacèutica i cosmètica.
Resultado de imagen de algues de riu


  • Fonts d'nformació:
  • /botanica.bio.ub.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario